Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Инж. Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Политика

Инж. Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Снимка:

70 000 коли по-малко се движат в града на ден благодарение на подземната железница, каза шефът на „Метрополитен“

„Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото. Когато някой опита да прави негативна кампания чрез метрото, това не е добре за него“. Това заяви пред Канал 3 инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“.

Много често виждам в метрото и депутати, министри, журналисти – по-удобно им е да пътуват с метрото. За нас всички те са пътници в метрото“, изтъкна инж. Братоев.

Той посочи някои от големите предимства на метрополитена за столицата.

„Едно голямо предимство на метрото е, че човек оставя автомобила си. При сегашното метро с 2 линии близо 70 000 автомобила по-малко се движат в София на ден, близо 75 000 тона вредни вещества по-малко се изхвърлят в атмосферата годишно“, каза Стоян Братоев.

„Другото предимство – средната скорост на надземния обществен транспорт е 14-15 км/ч, с автомобил – 20, максимум 24 км/ч, в пикови часове - по-малко. А на метрото максималната му е 80 км/ч, средната е 34 км/ч, независимо дали вали, дали има трафик. Което води до 25% редукция на трафика в града. С новата трета линия пътниците в метрото ще икономисват 200 000 човекочаса, които всеки може да ползва за каквото си иска като лично време. Ето ви и косвен ефект - повече свободно време за хората“, изброи инж. Братоев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още