Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Искрен Веселинов: За нас вчерашния ден беше апотеоз на политиката на изгорените мостове

Политика

Искрен Веселинов: За нас вчерашния ден беше апотеоз на политиката на изгорените мостове

Искрен Веселинов: За нас вчерашния ден беше апотеоз на политиката на изгорените мостове - Tribune.bg
Снимка:

Ако трябва, да направим нова Кръгла маса, за да вкараме диалога в някаква рамка, призова депутатът

За нас вчерашния ден беше апотеоз на политиката на изгорените мостове, посочи в декларация Искрен Веселинов, съпредседател на ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО. Той изрази съжаление, че днес заседанието на парламента се открива по същия начин.

„Всичко това, което беше правено месеци и години преди това, нежеланието за нормален политически диалог, желанието за ерозиране на политическата система с цел врагът да загуби повече, ние по-малко и по някакъв начин да се докопаме до властта доведе до това“, констатира Веселинов.

По думите му от това не печели нито една парламентарно представена партия, а тези, които се представят за извън системни.

„Това са скритите мотиви на всички, които днес обикалят протестите, въпреки че многократно са били в парламента, някои са били и министри, а други са били на други властови позиции“, изтъкна войводата. За него институциите заедно образуват държавността и те трябва да си говорят, а не да воюват, защото в тази война жертва не е представителят на определена институция, а жертвата е националното единство.

„Не е важно на днешния етап кой е започнал първи, а кой ще спре пръв и кой ще тръгне по пътя към нормализацията. Протестът започна като реакция на народа към нещо, което беше възприето за посегателство от една институция върху друга, но постепенно беше превзет и превърнат в едно политическо оръжие на едни срещу други, просто в един от инструментите за сдобиване с власт“, подчерта Веселинов. За него, ако се допусне тази война на институциите, и по улиците да продължи, това абсолютно ще обезсмисли представителната демокрация.

„Така че, уважаеми колеги, които не се регистрирате, това е неправилен ход. Ние, като положихме клетва в този парламент, казахме, че ще служим в името на народа и да смиряваме личното си, и политическо его, и да правим неща, които може би не са ни приятни, не са от полза на нашата партия, но са в полза на обществото като цяло“, обърна се патриотът към колегите си от БСП. Веселинов призова всички политически партии за нормален диалог.

„Ако трябва да направим нова Кръгла маса, защото заговорихме за Велико народно събрание, което беше предшествано 1990г. от една кръгла маса, която понижи страстите и вкара диалога в някакви рамки. Нека да мислим като държавници, за да преодолеем негативната енергия, която се генерира от безотговорно политическо поведение“, апелира към залата Веселинов.             


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети