Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След скандала: Теодора Генчовска се отказа от назначението на Сертов във външно министерство

Политика

След скандала: Теодора Генчовска се отказа от назначението на Сертов във външно министерство

След скандала: Теодора Генчовска се отказа от назначението на Сертов във външно министерство - Tribune.bg
Снимка:

ИТН с уверение, че няма да има ДС – съветници в екипа на министърката

Външният министър Теодора Генчовска очевидно се е отказала да назначава бившия шеф на ДАНС Петко Сертов за свой съветник. Информацията разбуни духовете в социалните мрежи и предизвика бурни реакции предвид миналото му. В парламента председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пък увери, че Теодора Генчовска няма да назначи Сертов.

„Няма да има нито един съветник от Държавна сигурност в екипа на Министерство на външните работи. Нямам друг коментар“, каза Йорданов.

Информацията за назначението на Сертов и още трима души, свързани със службите на тоталитарния режим в пенсионна възраст, за съветници на министър Генчовска се появи преди ден.

Днес имената им вече не фигурират на сайта на външно министерство. От останалите групи в управляващата коалиция бяха лаконични.

Председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски препрати медиите към специалистите в Министерство на външните работи.

Лидерът на ДБ Христо Иванов отбеляза, че ще изразят мнение, но нямат право на вето. Лустрацията е една от точките в политическата програма на ДБ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати