Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН при президента: Ще направим усилие когато ни поканят на преговори, но не на всяка цена

Политика

ИТН при президента: Ще направим усилие когато ни поканят на преговори, но не на всяка цена

ИТН при президента: Ще направим усилие когато ни поканят на преговори, но не на всяка цена - Tribune.bg
Снимка:

„Разсекретете доклада от КСНС за Македония“, призова Тошко Йорданов

Ще направим усилие когато бъдем поканени за консултации за съставяне на правителство. Но не на всяка цена. Това завиха представителите на ПГ на „Има такъв народ“ по време на консултациите при президента Румен Радев.

По думите на председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов диалогичността и морала в политическата среда у нас ги няма. Но от партията ще направят всичко в рамките на морала.

„Консултациите се извършват в каскада от кризи. Това изисква отговорно действие не само в национален, но и в международен план, означава амбициозна, единна външна политика, за да отстояваме интересите си и да не допуснем България да остане в периферията на ЕС.“, заяви държавния глава Румен Радев.

„Надявам се да извличате поука от изминалата година. Не мога да не отбележа Вашата последователна позиция при отстояване на националния интерес по въпроса с РСМ, затова очаквам и Вашето отговорно отношение при преговорите за съставяне на правителство. Сложна е ситуацията в парламента, нужни са усилия за съставяне на правителство, от друга страна са необходими действия за приемането на важни закони за ПВУ и Бюджета.“, посочи още президента.

„Благодаря за оценката, че сме последователни, защото в политиката днес всеки се върти оттам, откъдето духа вятъра.“, отговори Йорданов.

Той зави, че ще си позволи да използва повода, че е на среща в президентството, за да поиска от държавния глава да разсекрети стенограмата от КСНС през януари, „за да се чуе кой лъже и кой не“. Председателят на ПГ на ИТН направи такъв призив още миналата седмица от трибуната на Народното събрание.

„Ще ползвам малко нагло ситуацията да Ви помоля да разсекретите онзи КСНС, за да се види кой лъже. Лицемерието и лъжата са начин на общуване, затова е важно българите да знаят кой лъже. На КСНС не се каза нищо важно, но покрай него се изказаха много лъжи.“, подчерта Тошко Йорданов.

„Добре е да се знае истината, но аз държа всеки един човек в този съвет да може да изкаже свободно своето мнение. Разсекретил съм стенограми за КТБ, но консултативна среща едва след като изпратих искане до всеки да каже дали е съгласен. Не искам да се компрометира свободата на изразяване при следващите КСНС.“, категоричен беше Радев.

„Големият грях по отношение на българската политическа класа е, че забравиха македонските българи“, посочи още той.



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети