Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Три партии на консултации при президента

Политика

Три партии на консултации при президента

Три партии на консултации при президента - Tribune.bg
Снимка:

На „Дондуков“ 2 ще влязат ИТН, ДБ и „Възраждане“

Втори ден от консултациите за съставяне на правителство при държавният глава Румен Радев.  

В 9.00 часа ще влязат представители на парламентарната група на „Има такъв народ“, малко по-късно в 10.15 часа са представителите на парламентарната група на „Демократична България“; а от 11.30 часа са ПП „Възраждане“.

Консултациите при президента идват след падането на кабинета на Кирил Петков след вота на недоверие на 22 юни. Вотът на недоверие беше гласуван от 123 народни представители, „против“ бяха 116. Нямаше въздържали се. Вотът беше внесен от ГЕРБ заради икономическите провали на правителството.

Преди ден премиерът Кирил Петков внесе оставката на кабинета си, но ПГ на „Продължаваме промяната“ не отидоха на консултации на „Дондуков“ 2. Като причина те посочиха, че депутатите били на бюджетна комисия, която гледа актуализацията на бюджета. Очаква се те да отидат при Радев в края на седмицата, когато държавният глава се прибере от Мадрид.  

ГЕРБ, които отидоха на среща на „Дондуков“ 2 потвърдиха, че ще върнат мандата възможно най- бързо, така че да започнат консултации за връчване на мандата за трета политическа сила по избор на Радев.

Ръководството на ПГ на „БСП за България“ също отказа да участва на 27 юни в консултациите при президента. И те посочиха като мотив разглеждането в комисия на държавния бюджет.

На консултация с Румен Радев отидоха ДПС, която заявиха, че диалогичността в рамките на този парламент е изчерпана и са готови за избори.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети