Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН ще търсят подкрепа до последно от „Демократична България” и Мая Манолова

Политика

ИТН ще търсят подкрепа до последно от „Демократична България” и Мая Манолова

ИТН ще търсят подкрепа до последно от Демократична България и Мая Манолова - Tribune.bg
Снимка:

До последно ще търсим подкрепа от „Демократична България” и от хората на Мая Манолова". Това заяви за НОВА зам.-председателят на „Има такъв народ” Филип Станев. Той беше категоричен, че няма да върнат празна папка на президента Румен Радев в петък.

По думите му вторият вариант на предложения от ИТН кабинет не е авариен и няма да претърпи нова редакция. „Така или иначе беше необходима известна промяна на предложените министри, защото знаете, че предишният кандидат за премиер няма да бъде такъв, а той си беше избрал част от бъдещия екип", поясни Станев.

Според него разграждането на „модела ГЕРБ” или така нареченото „изчегъртване” може да се случи, само ако се извършват конкретни практични дейности в изпълнителната и законодателната власт.

На въпрос дали „Има такъв народ” ще получи подкрепа за Момчил Иванов, предложен за правосъден министър, и за Петър Илиев - кандидат за вътрешен министър, Станев заяви следното:

„Този въпрос трябва да бъде зададен към нашите бъдещи партньори. Ще видим как ще гласуват в пленарна зала. Истината, е че Конституцията повелява кабинетът да се гласува анблок”.

„За нас е важно всички ние, които сме част от този действащ български парламент, да престанем да си разменяме реплики през медиите и социалните мрежи. Крайно време е да спрем да се фиксираме върху някакви изтървани в публичното пространство думи", допълни зам. председателят на ИТН.

Относно това, че лидерите на ДБ не дойдоха лично на срещата, Станев заяви, че това е тяхно право. И допълни, че очаква днес диалогът да бъде по-спокоен.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп