Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН за българския „Магнитски”, подготвен от Асен Василев : Фашизъм, създаден от извратен мозък

Политика

ИТН за българския „Магнитски”, подготвен от Асен Василев : Фашизъм, създаден от извратен мозък

ИТН за българския Магнитски, подготвен от Асен Василев : Фашизъм, създаден от извратен мозък - Tribune.bg
Снимка:

Българският вариант на закона „Магнитски“ не е обсъждан и не е съгласуван с „Има такъв народ“ като коалиционен партньор. Това каза по време на брифинг в парламента Любомир Каримански, председател на бюджетната комисия от „Има такъв народ“. Той отговори на журналистически въпрос бил ли е съгласуван тиражираният в публичното пространство като български вариант на закона "Магнитски" законопроект с тях.

Депутатът Станислав Балабанов каза, че от това, което е излязло в публичното пространство, става ясно, че въпросният проект на законопроект е „абсолютен фашизъм“. "Ако това е минало през мозъка на някой извратен  политик - това е абсолютен фашизъм и това не може да бъде подкрепено от нормално мислещите хора", коментира  Балабанов.

„Надявам се, че това просто е било обсъждано някъде там в Министерски съвет и се надявам по никакъв начин то да не бъде приложимо, защото без съд и присъда, да действаш по този комунистически за нас начин, е неморално и некоректно, коментира още той.

Любомир Каримански от ИТН заяви още, че има разминаване в дневния ред на Министерски съвет относно точките за приемане на еврото.

„Разминаването е, че  в  дневния ред на Министерски съвет   не съществува точка А30 и А31, които са от особено значение , а в една от тях е  националният план за приемане на еврото в България.

Той бе категоричен, че едно от условията за въвеждане на еврото по време на коалиционните съвети е било изготвянето на анализ върху въвеждането му.

 „Този анализ трябваше да бъде изготвен от Министерство на финансите и Българска народна банка и трябваше да включва основните промени, ползи, разходи и всички предизвикателства, които стоят пред страната ни”, заяви той.

По думите му преди да има такъв подробен анализ не би трябвало да се приема техническия и оперативна план.

„Преди да бъде приет този оперативен план трябваше да се изясни стратегическа  цел. Трябваше да е ясно на обществото, кога реално ще влезе еврото в България, според аргументите заложени в анализа, както и ползите и разходите, които очакват нашата страна. Това не беше направено”, допълни Каримански.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ИТН, избори 2022
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати