Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ива Митева: Дончева ме нарече болонка, но това куче има силен характер

Политика

Ива Митева: Дончева ме нарече болонка, но това куче има силен характер

Снимка:

Г-жа Дончева ме нарече болонка, но това куче може да бъде приятел и има силен характер, коментира в отговор на направената квалификация в пленарна зала председателката на Народното събрание Ива Митева. След емоционален председателски съвет рано сутринта Митева смачкала решението за освобождаване на Пламен Николов като кандидат за премиер на ИТН и отказа да гласува решението, с което се връща мандатът към президента Радев.

„Реших, че след като колегата е оттеглил съгласието си, той има достойнство, нека да не мачкаме достойнството на хората“, призова Митева. От разговори в кулоарите на парламента стана ясно, че още снощи в 19ч. ГЕРБ са информирали председателката на парламента, че имат претенции към съдържанието на акта на народното събрание, с който ще се приеме оставката на Пламен Николов за премиер на страната. Въпреки това, позицията им не е била зачетена от Ива Митева, а днес тя пак премълчава част от информацията пред медиите.

„ГЕРБ от 2 дни обясняват, че са инициатори на това решение и са казали, че трябва да има такова решение. Изведнъж казват днес, че няма да подпишат такова решение. Ядосах се, бях го подписала. Смачках го и им казах, че ако се играе, ще се играе честно и ако сме единни, ще сме единни. И аз също няма да участвам в тази игра“, пояснява Митева без да спомене, че самата тя не се е съобразила с предложения текст на решение от ГЕРБ, което е получила предишната вечер.

„Беше достатъчно едно писмо от страна на парламента до президента, а не ние днес да приемаме такова решение с констативен ефект. Смятам, че това решение беше ненужно.  Констатирахме: „Да, подал е оставка“. Има празнота в Конституцията и тя не е предвидила всички хипотези“, оправда се Митева за опита да наложи собствената си позиция на юрист без да се съобрази с принципа, че е „пръв сред равни“ и останалите ѝ колеги също имат право на законодателна инициатива.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още