Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ива Митева не се отказва от политиката, ще опита още един път

Политика

Ива Митева не се отказва от политиката, ще опита още един път

Ива Митева не се отказва от политиката, ще опита още един път - Tribune.bg

„Парламентът свърши добра работа - щастлива съм, че не допуснахме да се нарушат Конституцията и Правилника“, похвали се Ива Митева по време на брифинт в Народното събрание

Тя коментира като цяло работата на парламента. "Приехме актуализацията на бюджета. Това, което направи парламентът е, че тук ние дадохме допълнително 16.5 млн. за култура, което въобще не е малко на фона на това, че дори министърът беше забравил да си предвиди актуализацията във внесения бюджет. Дадохме допълнително 70 млн. за земеделие, 70 млн. за туризъм, 60 млн. за мигрантския натиск", каза тя. По думите й парламентът е предвидил в бюджета и пари за общините.

„Парламентът свърши добра работа. Бяхме критикувани по отношение на това, че сме забавили създаването на комисиите. Радвам се, че днешното заседание се проведе на тази дата. Мисля, че е знаково. Ако се беше провело вчера или в понеделник, тогава щяхме да разгледаме само точката, свързана със закриването на Бюрото. Днес успяхме да приемем на първо гласуване Закона за съдебната власт, което е знак, че имаме воля да започнем съдебната реформа. Надявам се следващият парламент да се обединим, да бъдем повече единни, да бъдем повече смирени и да можем да започнем наистина съдебната реформа. Всички знаем и вие и ние, че там са ни необходими много гласове", каза още Ива Митева.

„Приехме почти всички ратификации, които трябваше да приемем, приехме включително Доклада на Временната комисия за полицейското насилие. Успя да се внесе във вчерашния ден и Докладът на Комисията по ревизия. Тези два дни бяха полезни и свършихме добра работа", заяви още председателят на 46-ия парламент.

Тя се обърна и към журналистите и операторите в парламента. "Да ви благодаря, да благодаря за почтеността и коректното отразяване. Надявам се да се видим отново и се надявам вратите на Народното събрание да бъдат отворени винаги за вас, както бяха в този парламент", каза още Ива Митева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати