Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ива Митева с остър коментар срещу Манолова и Иванов

Политика

Ива Митева с остър коментар срещу Манолова и Иванов

Ива Митева с остър коментар срещу Манолова и Иванов - Tribune.bg
Снимка:

Поздравявам президента за решението да разпусне 46-ото Народно събрание на 16 септември. Това заяви шефът на парламента Ива Митева преди заседанието на правната комисия.

„От 10-тина дни се упражняват върху мен и президента. Няма да свикам утре извънредно заседание на парламента, ще има редовно в сряда, 15 септември, за да спазим правилника. Вчера Мая Манолова си позволи да каже, че съм нарушила Конституцията. Кое точно съм нарушила? Правилникът е със статут на закон“, добави тя и посочи, че е изумена и от коментара на Христо Иванов от „Демократична България“ относно неспазването на сроковете.   

По думите ѝ Манолова и Иванов не са си свършили работата и не познават правилника за работа на Народното събрание, а отправят упреци. Митева коментира, че ако е взела решение за свикване на извънредното заседание, въпреки ограниченията, налагани от правилника за работа, рискува в следващия парламент това да се превърне в трайна практика за нарушаване на сроковете.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов отговори на Митева, според него тя била твърде емоционална. „Правилникът затова е правилник, за да дава процедурни възможности и ако човек има желание да се свърши работа, винаги може“, допълни той. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати