Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова: Митева да бъде така любезна и да не си измива ръцете с президента

Политика

Манолова: Митева да бъде така любезна и да не си измива ръцете с президента

Манолова: Митева да бъде така любезна и да не си измива ръцете с президента - Tribune.bg
Снимка:

С отказа си да насрочи извънредно заседание на парламента, председателят нарушава българската Конституция

„С отказа си да насрочи извънредно заседание на парламента, председателят Ива Митева нарушава българската Конституция“ Това каза на извънреден брифинг Мая Манолова от „Изправи се. БГ! Ние идваме!“, която коментира решението на Митева да не свиква заседание на парламента в понеделник.

Манолова обясни, че текстът на чл. 74 на Конституцията е ясен и една от хипотезите в нея казва, че при 1/5 от народните представители Митева трябва да свика извънредно заседание.

„Аргументът, че не са изтекли 72 часа от внасянето на доклада за второ гласуване на бюрото за защита към главния прокурор е неоснователен. Този текст има изключение и то е ако НС не реши друго. Защо Митева решава вместо НС дали може да бъде гледан законът за закриване на бюрото за защита?“

Манолова заяви, че подобно нарушение в срока е направила самата председателка, внасяйки актуализацията на бюджета, без да са изтегли 72 часа. 

Депутати от ДБ и ИТН са се подписали под искането, но председателската не иска да го включи в дневния ред, изтъкна още тя. 

Манолова обясни, че Митева имала ангажимент по Конституция и „да бъде така любезна да не си измива ръцете с президента“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети