Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ива Митева: Ще съберем необходимите гласове за утрешното заседание на парламента

Политика

Ива Митева: Ще съберем необходимите гласове за утрешното заседание на парламента

Снимка:

Трудно се събират мнозинства, твърди председателката на НС

Ще съберем необходимите гласове за утрешното заседание на парламента, обяви пред журналисти председателката на Народното събрание/НС/ Ива Митева. Тя уточни, че това е решение на Председателския съвет, който ще заседава и утре от 8.30ч.

„Ако днес водещите комисии по законопроектите, които са им разпределени, внесат доклади за първо гласуване, да се обсъди дали те да не бъдат допълнени като точки от дневния ред за тази седмица", предлага Митева. Тя не смята, че в НС има нова коалиция на статуквото.

„Просто конфигурацията в парламента е такава, че трудно се събират мнозинства и се взимат решения“, уточни Митева. Тя припомни, че не е била в пленарна зала при отхвърлянето на програмата.

„От разговорите, които проведохме, обстановката е спокойна. Смятам, че ще съберем необходимите гласове за откриване утре на заседанието и провеждането му. Тъй като петък е почивен ден, народните представители ще имат време до 18.00 ч. да си внасят предложенията за другата седмица. Другата седмица знаете, че първата сряда е ден на опозицията. Те ще имат възможност да си внесат и точки, които сме длъжни да разгледаме в пленарното заседание", обясни Ива Митева.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още