Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Костов: Притеснява ме говоренето на Терзиев за ДС, че имало и добри

Политика

Иван Костов: Притеснява ме говоренето на Терзиев за ДС, че имало и добри

Иван Костов: Притеснява ме говоренето на Терзиев за ДС, че имало и добри - Tribune.bg
Снимка:

„Васил Терзиев трябва да направи много, за да спечели синята общност.“ Това заяви пред БНР Иван Костов, министър-председател на България в периода 1997-2001 г., бивш лидер на СДС и създател на ДСБ. Той коментира кандидата на ПП - ДБ за кмет на столицата Васил Терзиев.

„Има дълбоко необмислени неща, свързани с неговото говорене по отношение на това какво ще прави в София. Защото София не е фирма, София е огромна общност от хора, чиито среден стандарт на живот е по-висок от този в Европейския съюз. Тази общност не може да се управлява както се управлява фирма, тя изисква многостранни познания по градоустройство, по кръгова икономика, аз не виждам тези теща. И, ако иска да получи тези гласове, както казва Радан Кънев, той трябва да направи много усилия", каза Костов.

Бившият премиер критикува и изказванията на Терзиев за Държавна сигурност. „Това, което казва - той може би си мисли, че е нещо свежо, но аз го чувам от месец декември 1989 г. и от януари 1990 г., когато бе първата промяна в конституцията от БКП. Те това говореха - че не са всичките лоши, че има и добри и лоши. И накрая „лошите“ излязоха явочниците и вербуваните хора, а офицерите се изпокриха и станаха капиталисти. Това за мен е много неубедително. И знам, че хората, които говореха така, са основната спирачка за незавършването на българския преход", посочи Иван Костов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети