Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Васил Терзиев с разходка в нюзрума на БТВ, разпитва журналисти за работата им (СНИМКИ)

Общество

Васил Терзиев с разходка в нюзрума на БТВ, разпитва журналисти за работата им (СНИМКИ)

Васил Терзиев с разходка в нюзрума на БТВ, разпитва журналисти за работата им (СНИМКИ) - Tribune.bg

След вчерашното си предизборно интервю пред Цветанка Ризова кандидатът за кмет на София Васил Терзиев, издигнат от ПП, ДБ и „Спаси София“, се е разходил демонстративно сред работните места на журналистите в нюзрума на БТВ. Свойското му държане с част от водещите журналисти направило впечатление. Това се вижда и от кадрите от неформалното им общуване, съобщава  Епцентър. бг.   

Според очевидци Терзиев и неговит пиар Георги Куртев оглеждали репортерите и операторите на БТВ, търсейки одобрителни погледи и приятелски разговори. „Терзиев се държеше сякаш се намира сред свои подчинени в „Телерик“, разпитвайки ги как върви работния им процес. А неговият пиар доведе под ръка Светльо Иванов, за да разговаря с кандидата на „Промяната“, разказаха присъстващи.

Те споделят, че дори действащи премиери и президенти в последните 20 години не са си позволявали да провеждат предизборни срещи с журналисти на работното им място.

„Оперативката“ на висок глас между Васил Терзиев и неговия пиар екип, включващ и Светльо Иванов, Канна Рачева и шефът на новините Веселина Петракиева, продължила повече от 10 минути пред очите на целия новинарски екип на БТВ.

Странно какво ли каже по този повод временно ръководството на нюзрума на bTV, поето от Ралф Бартолaйт, който след напускането на Антон Хекимян заяви: „bTV Media Group“ ще приложи редица мерки през предстоящия изборен сезон с цел да защити името и репутацията си като една от най-обективните и надеждни медии, както и да гарантира прозрачно отразяване”.

Напомняме, че във вторник БТВ предаде на живо регистрацията на Васил Терзиев и „Промяната“ в обедната емисия новини. А Канна Рачева беше заснета от обективите на останалите медии да съгласува репортажа си лично с пиарите на ПП-ДБ пред входа на „Московска“.

Всичко това поставя под съмнение спазването на журналистическите стандарти от БТВ и то в период, когато е под обществения мониторинг. „Искам да уверя всички зрители, че нюзрумът на bTV следва най-високите журналистически и професионални стандарти“, посочи само преди два дни главният изпълнителен директор на bTV Media Group.  Ралф Бартолaйт. След тези гръмки уверения един от кандидатите  за кмет на София да се разхожда именно в нюзрума на медията, е наистина скандално. Явно високите професионални стандарти са недостижими и оставам само на книга.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати