Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Сотиров: Румен Радев е продукт на прокремълските лобита и олигарси в България

Политика

Иван Сотиров: Румен Радев е продукт на прокремълските лобита и олигарси в България

Иван Сотиров: Румен Радев е продукт на прокремълските лобита и олигарси в България - Tribune.bg
Снимка:

„Румен Радев от самото начало, още от първия му мандат, още в предизборната кампания за първия му мандат недвусмислено повтаряше всички опорни точки на Кремъл и това е едно негово системно поведение. Ние не веднъж сме изразявали остро нашата позиция по този въпрос, но за съжаление без резултат. Партии, които се афишират като проевропейски и проатлантически, подкрепиха президента Радев за втори мандат". Това заяви Иван Сотиров, бивш народен представител, сега – председател на Гражданско сдружение „Достойнство, отговорност, морал“ пред радио „Фокус“.

Радев: България ще наложи вето на санкции срещу Русия в ядрената енергетика

„При посещението си в Европа още през първия си мандат, основната му тема беше за сваляне на санкциите срещу Русия още когато окупира Крим. Вместо да отстоява българския национален интерес, той непрекъснато лобираше за Русия. Тази негова роля граничи с национално предателство, защото това, което извършва днес Русия, е пряка заплаха за българския национален интерес“, каза още Иван Сотиров.

Той допълни, че ние като държава, не само поради нашата историческа памет за това, което са нанесли руските агресии на Балканите, но и факта, че една много по-голяма държава (бел.ред.: Украйна), така безпардонно и брутално е нападната от Русия, би трябвало да предизвика солидарност от всички по-малки държави, особено от тези, които са от този регион.

„За нас интересът да се реагира категорично срещу това, което извършва Кремъл, е много по-голям, отколкото на западните страни и на САЩ. Ние сме непосредствено най-заплашени в тази посока. Прецедентът, който се създава, е изключително опасен точно за държави като нас“, каза още Сотиров.

Сотиров коментира и въпроса дали президентът Радев не съзнава, че думите му са в дисонанс с тези на  колегите му на Европейския съвет: „Той е продукт на прокремълските лобита и олигарси в България, той разчита на такава електорална подкрепа и него това го интересува. Него не го интересува българският национален интерес“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети