Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иванов обвини ИТН, БСП, ДПС и ИСМВ, че прехвърлили „горещия картоф“ ЦИК на ГЕРБ

Политика

Иванов обвини ИТН, БСП, ДПС и ИСМВ, че прехвърлили „горещия картоф“ ЦИК на ГЕРБ

Иванов обвини ИТН, БСП, ДПС и ИСМВ, че прехвърлили горещия картоф ЦИК на ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Ципов бил „типичен представител на калинките в ГЕРБ“. Иванов щял да издигне техния кандидат за председател, но не му достигал юридическия стаж по закон

Красимир Ципов не може да бъде олицетворението на един нов начин за провеждане на избори в България, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

След като никой не поиска да управлява: Никой, освен ГЕРБ, не иска и председател на ЦИК

Вярно е, че председателят на ЦИК няма решаващ глас, но това все пак е лицето на тази институция. Доколкото се опитваме да покажем промяна, очевидно е, че трябва да се научим да носим отговорност за нея и да предлагаме хора, които да я понесат. Последният човек съм, който атакува лично хора, но той е типичен представител на калинките в ГЕРБ. Човек, който е прислужвал на Цветанов, на Борисов, на Фидосова“, заявява Иванов, който също преди няколко години беше министър на ГЕРБ.

Според лидера на ДБ конкретно Ципов никога не е показал характер да отстоява собствено мнение в полза на върховенството на закона, но останалите политически партии, които имаха възможността да предложат свой кандидат за поста, който да бъде определен с жребий, са избягали от отговорност, прехвърляйки на ГЕРБ „горещия картоф“ с организацията на вота.

На въпроса защо от ДБ не предложили за председател социолога Цветозар Томов, който ще бъде заместник-председател от квотата на обединението, Христо Иванов обясни, че кандидатурата му не е отговаряла на формалното изискване за юридически стаж.

Христо Иванов определи датата 11 юли на следващи избори като „прекрасна“, свързвайки я с миналогодишните събития на парк „Росенец“, където беше активен участник.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети