Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ивайло Калфин: Липсва стратегически разговор за бъдещето

Политика

Ивайло Калфин: Липсва стратегически разговор за бъдещето

Ивайло Калфин: Липсва стратегически разговор за бъдещето - Tribune.bg
Снимка:

Между партиите липсва стратегически разговор за бъдещето, коментира бившият външен министър Йвайло Калфин пред „Фокус“.

„Политиците обикновено мислят краткосрочно, мислят за следващите избори. А гражданите някак си мислят по-дългосрочно, въпреки че в този политически разговор, който е в момента, като че ли много хора си казват: „Дай да получим сега нещо, пък очевидно, че няма кой да мисли занапред“, загрижен е политикът. По думите у нас няма визия как искаме да изглежда държавата ни след 10 или 15 години.

„Затова България беше последна, хайде, предпоследна, преди Холандия, но там са други причините, да представим Плана си за възстановяване на държавата – огромни средства, които се дават на Европейския съюз. Ние просто нямахме готови проекти, нямахме идеи, нямахме неща, които бихме искали да се случат, ако има възможност. Ето, дадоха ни тази възможност и ние се оказа, че тепърва започваме да мислим как да похарчим едни пари, а не какво да се случи с държавата ни“, посочи Калфин.

Според него у нас политиците трябва да обсъждат дългосрочни политики.

„Трябва да намерят някоя обща точка политиците и тази обща точка е това, че ние всички живеем в една държава. Каквато си я направим, в такава ще живеем. И сигурно ще се сменят много управления и много различни партии през властта, но по отношение на социална политика, по отношение на възможност човек да получи това качество на живот, което всички очакваме, би трябвало да има общи решения“, изтъкна Калфин.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети