Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ивайло Мирчев: ДБ е със силна заявка за третия мандат

Политика

Ивайло Мирчев: ДБ е със силна заявка за третия мандат

Ивайло Мирчев: ДБ е със силна заявка за третия мандат - Tribune.bg
Снимка:

"Демократична България" сме направили много силна заявка за третия мандат, БСП имат изключително отговорно поведение", заяви в "Денят започва" по БНТ  Ивайло Мирчев от "Демократична България".

По думите му при кого ще отиде третият мандат ще реши президентът. Според Ивайло Мирчев следващият парламент ще бъде много по-фрагментиран.

"Правителство с ГЕРБ не, става въпрос за такова в рамките на четворната коалиция. Нашият интерес е сега да отидем на избори и както показва социологията да имаме 10 депутати повече в парламента, но искаме сега да има правителство в рамките на тази четворна коалиция, следващите избори нищо няма да решат, няма да има мнозинство за правителство, проблемът е, че ще отидем в спирала от избори", добави Ивайло Мирчев.

Той уточни, че един от проблемите е, че не при всички партии решенията се взимат в Народното събрание и този процес трябва да се прехвърли.

Това, че премиерът Кирил Петков е комуникирал и е търсил подкрепа от депутати на ИТН е най-нормалното нещо", поясни Ивайло Мирчев.

По думите му е необходим оперативен контрол над "Лукойл".

"Мярката от 25 стотинки не е достатъчна, това е безспорно. Не може цените на бензиностанциите да бъдат такива. Таван на цената на горивата не е правилно решение, защото някой трябва да даде парите и ако ще излязат от бюджета не е справедливо. Има риск за фалиране на малките бензиностанции, няма към момента решение, Министерският съвет трябва да намери такова. В такава ситуация държавата трябва да защити гражданите си, надяваме се темата да влезе в Народното събрание", каза още Ивайло Мирчев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати