Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ивайло Мирчев: Голям е шансът вотът на недоверие в сряда да мине

Политика

Ивайло Мирчев: Голям е шансът вотът на недоверие в сряда да мине

Ивайло Мирчев: Голям е шансът вотът на недоверие в сряда да мине - Tribune.bg
Снимка:

Голям е шансът вотът на недоверие в сряда да мине. Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Ивайло Мирчев, депутат от „Демократична България“. По думите му, напускането на ИТН е било очаквано с оглед на събитията от последните седмици, именно неотпускането на прословутите 6 млрд. на министерството на Гроздан Караджов и разследването на ГКПП „Капитан Андреево.

Ако вотът мине полезни ходове няма – това ще бъде изключително лошо развитие на ситуацията за българската страна. Надявам се новото мнозинство в това Народно събрание, което е решило да сваля правителството да е наясно с това, което ще направи.

Може би единствените, които си давят ясна сметка са „Възраждане“, които доста ясно дефинираха точно какво искат – референдум за еврото, Европейския съюз и НАТО, каза Мирчев. Едни нови избори представляват огромен риск за геополитическата ориентация на страната и България да бъде тласната към руската геополитическа орбита. Но очевидно в ГЕРБ са решили да играят по-хазартно с внасянето на този вот, допълни той. Парламентът е с изчерпано доверие и са необходими промени, ако оцелее това правителство. Оптимистичният вариант са избори 2 в 1 на местните избори, което не изглежда толкова реалистично с оглед новото мнозинство в парламента и вероятността вотът да мине. Мирчев каза, че се възхищава на напусналите ИТН депутати, особено на Кирил Симеонов, който излязъл и казал, че иска да може да погледне децата си в очите. Хубаво е и на други депутати да им се събудят някои морални инстинкти и да подкрепят правителството.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети