Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ивайло Мирчев: Очаквам новото Народно събрание най-после да излъчи управление

Политика

Ивайло Мирчев: Очаквам новото Народно събрание най-после да излъчи управление

Ивайло Мирчев: Очаквам новото Народно събрание най-после да излъчи управление - Tribune.bg
Снимка:

За да може да се водят някакви разговори с ГЕРБ, трябва да видим промяна в тях

„Очакванията са ми новото Народно събрание най-после да излъчи управление на страната, защото това, което се случва, е абсолютно безпрецедентно, четвърти поредни избори за 18 месеца, и е изключително вредно за страната“. Това заяви народният представител от „Демократична България“ Ивайло Мирчев, веднага след като новите 240 народни избраници положиха клетва.

„Още в предното управление, преди ГЕРБ да свалят правителството, ние заявихме много ясно, че не сме убедени дали те имат план. Оказа се първо, че нямат план и второ, че не могат да намерят партньори, и сме изключително притеснени от това, което предстои. „Демократична България“ няма как да подкрепи мандат на ГЕРБ, разбира се, и сме дали достатъчно аргументи вече, основно свързани с корупцията. За да може да се водят някакви разговори, трябва да се види промяна в ГЕРБ“, категоричен бе Мирчев.

„Когато например те казват – „ние сме за съдебна реформа“, да видим нещо реално, защото поредни избори обясняват как са за съдебна реформа, но всъщност Гешев си стои като главен прокурор и пази хората от ГЕРБ“, коментира още народният представител от ДБ.

По думите му ГЕРБ днес и ГЕРБ преди четири избора, няма никаква промяна. „Ако си спомняте априлските избори и юлските, когато мандатът отиваше при ГЕРБ, нямаше дори кой да говори с тях. Те първо предложиха правителство, след това се отказаха“, посочи Мирчев.

На въпрос какви действия ще предприемат от ДБ, ако третият мандат дойде при тях, той отговори така:

„Ще ви отговорим в момента, в който дойде при нас. Още първият не е даден. След това „Продължаваме промяната“ с втория трябва да дадат ясна индикация. Но това, което трябва да се случи е да има управление, в никакъв случай обаче на всяка цена и в никакъв случай срещу принципите. Ние първия мандат на ГЕРБ със сигурност няма да подкрепим“, подчерта Ивайло Мирчев.

Попитан кой очаква, че ще бъде новият председател на парламента, той заяви следното:

„Гласуването след малко ще покаже. Ние няма да подкрепим предложението на ГЕРБ на този етап. Ще подкрепим Никола Минчев. Такова решение взе парламентарната група“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети