Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ивайло Мирчев: От ДБ не сме някакви камикадзета да скачаме от избори на избори

Политика

Ивайло Мирчев: От ДБ не сме някакви камикадзета да скачаме от избори на избори

Ивайло Мирчев: От ДБ не сме някакви камикадзета да скачаме от избори на избори - Tribune.bg
Снимка:

От ДБ не сме някакви камикадзета да скачаме от избори на избори, коментира пред Нова тв депутатът от „Демократична България”/ДБ/ Ивайло Мирчев. От политическата формация разчитат „Продължаваме Промяната” /ПП/ да подходят адекватно и разумно към втория мандат.

„Ако това се случи, е възможно да имаме правителство, от каквото страната има нужда", смята Мирчев. Според него никой не иска да си партнира с ГЕРБ за първия мандат.

„Ако към нас има покана, ние ще се срещнем с ПП и ще разговаряме. Ние ще действаме разумно, от ДБ не искаме да нарушаваме обещанията  към хората и принципите си”, уточни политикът. Той обясни, че няма информация да се водят скрити разговори за съставянето на кабинет. Мирчев отрече да има разнопосочни мнения и противоречия между лидерите в ДБ относно участие в управление с ГЕРБ. Политикът подчерта още, че от ДБ имат желание да има кабинет, но не на всяка цена.

„Възможни са много варианти, включително правителство на малцинството. Имаме много добра комуникация с ПП. Приоритетите ни са изключително близки. По приоритетите ще търсим подкрепа от всички политически сили", добави Мирчев. По думите му с БСП десните вече имат доста "дълбоки различия" и докато преди те били основно по отношение на Украйна и хартиената бюлетина, вече такива имали и за еврото.

„Това нас ни изненада много. БСП буквално преди три месеца на съвместните ни срещи в Министерския съвет бяха радетели от 1 януари 2024 г. България да влезе в еврозоната", изтъкна депутатът.

Относно третия мандат, Мирчев смята, че ще се избира между ДБ, БСП и "Български възход"/БВ/. При партията на Стефан Янев обаче имало проблем, че „е изключително неясно кой стои зад нея" и „какви са взаимоотношенията на БВ с Ковачки".

„Ако имаме мандатоносител, в който Ковачки има толкова силно влияние, страната има проблем. И да, това е опасност", отбеляза Мирчев и допълни, че „ в секциите, в които Ковачки има работници, гласовете са прехвърлени към БВ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети