Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ивайло Мирчев се надява Радев да подпише указа за освобождаването на Иван Гешев

Политика

Ивайло Мирчев се надява Радев да подпише указа за освобождаването на Иван Гешев

Ивайло Мирчев се надява Радев да подпише указа за освобождаването на Иван Гешев - Tribune.bg
Снимка:

„Надявам се Румен Радев да си припомни, че е президент и да подпише указа за освобождаването на Иван Гешев, което е решение на ВСС. Надявам се да действа бързо. През последните дни Радев дава ясни знаци – бяха освободени зам.-министри, областни управители. Това е доста безотговорно поведение особено при бедствия, каквито има в момента“, коментира депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев пред БНТ.

По думите му комисията за имунитетите за четири седмици трябва да излезе с решение, за да продължи работата на парламента. Комисията трябва да разгледа всички документи по „Барселонагейт“.

Депутатът посочи, че е разгледал в деловодството на Народното събрание около хиляда страници документи, свързани с Барселонагейт“. И добави, че в тях е имало разпити на Бойко Борисов и други свидетели, но не е видял нищо ново.  

„Имаме правителство, което е служебен кабинет на парламента. Когато управляват две партии има коалиционно споразумение. Ние не сме подписвали такова. Ние бяхме 5 пъти на избори, ако бяхме отишли на 6 щяхме да имаме световен рекорд. Като щяхме да бием рекорда на Израел. Нашето виждане е че страната ни трябва да има правителство с компромис – служебен кабинет на парламента. Не както ние си го представяхме политически лица, които да носят политическа отговорност. Целта е парламентът да бъде гарант на решенията които ще се взимаме. Имаме много ясна управленска програма, която трябва да се изпълни“, каза още Мирчев.

Той призова ДПС да преосмислят решението си, с което назначиха Делян Пеевски като член на постоянната парламентарна комисия по конституционни въпроси.

Относно 10-годишнината от назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС, Мирчев коментира: Има голям напредък, страхът е по-малко. На път сме да променим Конституцията по начин, по който Христо Иванов предложи в стратегията си преди 10 години. Това, че Пеевски дойде на срещата е решение на ДПС да бъде член в комисията. Много се надявам ДПС да преосмислят този избор. Целта е да няма разделящи политически фигури, за да може конституционалистите да си свършат работата.  

На въпрос какъв трябва да е новият главен прокурор, Мирчев заяви: Да не е функция на политиците, да не е функция на определени икономически кръгове, който да не е следващия Гешев. Не става дума за клишето независим главен прокурор.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети