Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ивайло Мирчев за газа: Длъжни сме като страна да реагираме адекватно

Политика

Ивайло Мирчев за газа: Длъжни сме като страна да реагираме адекватно

Ивайло Мирчев за газа: Длъжни сме като страна да реагираме адекватно - Tribune.bg
Снимка:

Длъжни сме като страна да реагираме адекватно, коментира пред Нова тв Ивайло Мирчев от ДБ във връзка с газовите доставки.

"Трябва да подсигурим количествата газ за отоплителния сезон. Трябва да има гъвкавост. Когато има служебно правителство, обаче, самият разговор е доста по-различен. Трябва да продължат разговорите с Турция и Гърция", смята депутатът. По думите му е много важно у нас да има компенсации за домакинствата и за бизнеса.

"Гледаме българския интерес и искрено вярваме,че президентът гледа в тази посока и се бори за енергийна независимост на страната", изтъкна Мирчев. За него "Газпром" е геополитика и нищо друго.

"Не е бизнес. Той прокарва политиката на Путин. Няма никаква гаранция, че след време няма да реши да ни накаже за нещо и да спре газът", уточни Мирчев. Според него страната се намира в безпрецедентна ситуация.

"Не мисля, че става проблем за реденето на листите, демократичната общност е с преференциите. Проблемите са икономическата криза, здравната криза и проблемите с войната", отбеляза Ивайло Мирчев. Той очаква "повече зрялост" в колегите си от ПП.



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети