Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН: Да ни предлагат третия мандат е като да предлагат да си празнуваме рождения ден на тяхната дата

Политика

ИТН: Да ни предлагат третия мандат е като да предлагат да си празнуваме рождения ден на тяхната дата

ИТН: Да ни предлагат третия мандат е като да предлагат да си празнуваме рождения ден на тяхната дата - Tribune.bg
Снимка:

Нашата позиция е ясна. Обявена е преди изборите на 4 април и преди изборите на 11 юли, заяви Христо Иванов

„За пореден път през последните няколко дни ще повторя, че нашата позиция остава непроменена от това, което беше вчера, онзи ден и по-онзи ден“, това заяви депутатът от ИТН Ивайло Вълчев пред журналисти в парламента на въпрос в какъв случай биха подкрепили правителство с третия мандат.

Запитан дали БСП е удачен вариант за трети мандат и имали някакъв шанс „Има такъв народ“ да създадат правителство с тяхно участие, той отговори категорично:

„Това за нас по никакъв начин не стои на дневен ред. Нашата позиция е повече от ясна“.

„Представете си, че през януари месец Вие каните на рожден ден някакви хора, които казват „Кой друг ще дойде, какво ще ти подарят, какво ще има за ядене, какво ще има за пиене. Не, няма да дойдем, ще кажем на другите да не идват и въобще Вашият рожден ден през януари не е добра идея. След което през декември същите хора идват при Вас и казват – „Искаш ли да си празнуваш рождения ден на моята дата през декември“, обясни в типичния си хумористичен стил ситуацията Вълчев.

Той посочи, че дори нямат покана за разговори с БСП за съставяне на правителство.

„Поканата за актуализацията беше една покана, изпълнена може би с добро желание, но не с много смисъл, тъй като бюджетът се работи в Комисията по финанси“, заяви той.

Вълчев подчерта, че ИТН няма да влизат в разговори с никоя друга формация за третия мандат.

„Логиката, по която сега ни се предлага да направим нещо, което можеше да се случи преди един месец с нашия мандат, за нас наистина е непостижима. Тогава не можеше, сега може. Ето ви мандат, направете го. Ние искахме да го направим преди един месец“, посочи Вълчев.

По думите му в сградата на парламента е добре да се слушат идеите на всички останали.

„Дори да чуем някакви идеи, ние няма да го направим с идеята да вземем участие в каквото и да е било. Уверявам ви“, каза още депутатът от „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев.

„С третия мандат ще бъде възможно правителство на този, на който бъде даден. Нашата позиция е ясна, последователна, обявена, така че нека да изчакаме какво ще се случи и тогава ще реагираме“, заяви от своя страна съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Ние ще коментираме, след като президента връчи мандата и имаме вече възможност да коментираме факт, а не хипотеза“, допълни той и отново посочи, че позицията на „Демократична България“ е ясна.

„Обявена е преди изборите на 4 април, преди изборите на 11 юли. Никой не може да твърди, че не е знаел за тази наша позиция“, категоричен бе Христо Иванов.

Според него е възможно мандатът да отиде в най-малката партия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати