Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иво Инджов: И да оцелее кабинетът, само ще се отложи кончината му

Политика

Иво Инджов: И да оцелее кабинетът, само ще се отложи кончината му

Иво Инджов: И да оцелее кабинетът, само ще се отложи кончината му - Tribune.bg
Снимка:

Съществува възможност "Продължаваме промяната" да осигури подкрепата на нужните депутати, за да оцелее правителството при вота на недоверие, но управлението ще остане несигурно, такова мнение изрази пред Дарик политологът и преподавател по журналистика доцент Иво Инджов.

„Съществува възможност ПП да намери такива депутати от ИТН – този път те ще бъдат изправени пред следния избор – или да подкрепят оцеляването на това правителство или бързо да тласнат със своите гласове страната към предсрочни парламентарни избори с ясното съзнание, че те няма да бъдат част от следващия парламент“, каза той в предаването „По-полека“.

По думите му социологическите проучвания показват, че ИТН би бил един от най-големите губещи и може би ще се намира на границата, ще намалее броят на депутатите им, ако влязат в НС. „Въобще едно несигурно бъдеще очаква тези депутати, които с поведението си тласнат страната към бързи предсрочни избори“, добави политологът.

„Тук ситуацията е доста по-различна отколкото гласуването за свалянето от поста на председателя на НС Никола Минчев, което беше по-скоро един символен акт, докато падането на правителството съвсем ще разбърка картите и ще задълбочи политическата криза. Така че те доста ще мислят как да постъпят“, смята Иво Инджов.

„Отговорната постъпка би била да защитят обществения интерес и да подкрепят правителството, но тук има едно голямо „НО“ – дори и да бъдат намерени депутати от ИТН, които да гласуват за оцеляване на правителството. Напрактика това управление ще бъде доста несигурно през следващите месеци – ще трябва да се управлява с плаващи мнозинства и ще бъде“, каза още той.

Така ще бъде отложена според мен неговата кончина /бел. ред. правителството/ с няколко месеца и вариантите са два, понеже правителство на малцинството се очертава като един невъзможен или временно възможен вариант, посочи Иво Инджов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети