Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Началникът на кабинета на министъра на културата – замесен в изложба с фалшиви картини

Политика

Началникът на кабинета на министъра на културата – замесен в изложба с фалшиви картини

Началникът на кабинета на министъра на културата – замесен в изложба с фалшиви картини - Tribune.bg
Снимка:

Изкуствоведът Борис Данаилов беше един от организаторите на скандална изложба преди 2 години

Изкуствоведът Борис Данаилов е началник кабинет на министъра на културата проф. Велислав Минеков, стана ясно преди дниПреди години името му бе замесено в организацията на скандална изложба с фалшиви картини в столичната галерия „Структура”.

Близо 10 фалшиви картини бяха разкрити от експерти през 2019. Оказа се, че фалшификатите дори не са добри.

Експозицията „Модернизъм и Авангард. Българската перспектива” беше открита на 30 май 2019 г. с цел да покаже колекцията на бизнесмена Николай Неделчев, която включва около 100 „произведения” на автори с български произход, работили в различни посоки на модернизма.

Един от най-големите наши експерти по модернизъм - доц. Ружа Маринска, разкри първа в интервю, че голяма част от включените в изложбата произведения не са автентични.

След злополучната изложба остана открит въпросът знаели ли са изкуствоведите, подредили изложбата, сред които е и Борис Данаилов, в какво се забъркват. Тяхната експертност и елементарна етичност бяха поставени под съмнение, както и това дали замесените „експерти“ следва да продължат да представят изкуството ни и неговата история.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети