Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антон Хекимян е кандидатът за кмет на София на ГЕРБ

Политика

Антон Хекимян е кандидатът за кмет на София на ГЕРБ

Антон Хекимян е кандидатът за кмет на София на ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:
Антон Хекимян

Емблематичното лице на БТВ влиза в битката за кметския стол на София. Антон Хекимян напусна изненадващо ръководния си пост в телевизията, като обяви това решение в страницата си във Фейсбук в събота.

Антон ХекимянАнтон Хекимян

Яркото лице на една от водещите медиите ще оглави и листата за общински съветници на партията.

Кандидатурата обяви Томислав Дончев:

"Имаше много въпроси, спекулации, но ползвахме цялото време, за да конструираме най-добрата листа и да изберем кандидат-кмет, който дава възможност на гражданите да бъдат представени - Антон Хекимян".

"Радвам се да се видим, успешна нова седмица", заяви Хекимян пред журналистите на входа на Софийската ОИК.

"Намираме се в нестандартна ситуация, решенето съм взел напълно съзнателно, лично аз. Всичко се случи миналата седмица, лично се срещнах с г-н Борисов, от него научих, че имам номинация от структурите на ГЕРБ", заяви бившият телевизионен водещ.

"Получил съм уверението, че ще имам възможност сам да взимам решенията. Структурирали сме екип, с който да работим за една по-добра София", каза още Хекимян.

Антон ХекимянАнтон Хекимян

Той допълни, че през целия си път е бил пред камерите, не е имал какво да крие. Съобразявал се е с това да бъде запазено неговото добро име и на медията, в който е работил. Той запита колегите журналисти дали те не общуват с политици.

"От 20 години живея в София, през цялото това време като жураналист съм критикувал, търсили сме решения, проблемите на гражданите да бъдат решени. Лично съм имал отношение към града, визията ми за София да бъде още по-модерен, зелен град, отворен към инвестиции за младите хора, но преди всичко към образованието, което ще го развие", заяви кандидат-кметът за ГЕРБ. Той допълни, че номинацията му може да е извън шаблона, но трябва да се направи най-доброто за града.

Антон ХекимянАнтон Хекимян

Той допълни, че в професионалния си път е минал от най-ниското до най-високото ниво. "Получавайки предложението си дадох сметка, че искам да продължа да работя за обществото и от другата страна", допълни Хекимян. Той допълни, че като кампания ще бъде близо до хората, както винаги е бил и отворен към обществото. "Аз живея с проблемите на града наистина. Основната ми мотивация е да направя най-доброто за гражданите", допълни Хекимян. "През целия си път съм се съобразявал с принципите на журналистиката. Като човек, който трудно крие емоциите си съм се старал да правя нещата така, че да не дойде ден, в който да не мога да гледам хората в очите", каза още Хекимян и допълни, че човек сам извървява пътя, но е важно с какъв екип работи. "Приех тази номинация, благодаря на г-н Борисов и ще разчитам на всички тези експерти, които стоят до мен. Когато се фиксираме върху жълтите павета, които и на мен не ми харесват, но губим цялостната картина. Помня сините спирки, гащите които се продаваха на Витошка, разбитите булеварди, а днес всичко това е в миналото", заяви Хекимян.

Досегашният председател на ОС Георги Георгиев заяви, че в листата на ГЕРБ за столичния паламент има изключителни попадения.

"След като един от най-върлите ни критици прие номинацията за кмет, един от най-успешните предприемачи прие да влезе в листата говори достатъчно", заяви Георгиев и допълни, че за него е чест да оглавява този екип".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп