Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Изтича срокът за регистрация на Инициативните комитети в ЦИК

Политика

Изтича срокът за регистрация на Инициативните комитети в ЦИК

Изтича срокът за регистрация на Инициативните комитети в ЦИК - Tribune.bg
Снимка:

Предизборната кампания започва на 15 октомври

Днес в 17:00 часа изтича срокът, в който инициативните комитети могат да подадат заявление за регистрация в ЦИК за изборите за президент и вицепрезидент според хронограмата за вота на 14 ноември, приета с решение на ЦИК.

До 17:00 ч. на 4 октомври е и срокът, в който инициативните комитети подават заявление за регистрация пред РИК за изборите за народни представители.

Днес изтича и крайният срок, в който печатните медии и онлайн новинарските услуги следва да обявят на интернет страницата си и да изпратят на Сметната палата и на ЦИК предоставяните едни и същи условия и цени на всички партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати за изборите, насрочени на 14 ноември.

В срок до 4 октомври електронните медии (с изключение на БНТ и БНР и техните регионални центрове) следва да обявяват на интернет страницата си предоставяните едни и същи условия и ред за предоставяне на време за отразяване на предизборната кампания на партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати за предстоящия вот на 14 ноември.

През изминалите дни инициативни комитети издигнаха за президентския вот двойката Румен Радев – Илияна Йотова, която БСП подкрепи. Отново инициативен комитет издигна и кандидатите за президент и вицепрезидент проф. Анастас  Герджиков – Невяна Митева, зад които застанаха от ГЕРБ. Инициативен комитет издигна и кандидатурата на Лозан Панов – Мария Касимова  за президент и вицепрезидент. Председателят на Върховния касационен съд ще е третият, който се включва в надпреварата за „Дондуков“ 2 като независим.

Имената на всички кандидати за президент и вицепрезидент трябва да станат ясни до 12 октомври. На 29 септември изтече срокът за регистрация на партиите и коалициите за участие на изборите за 47-ото Народно събрание. 

Двадесет и две партии и седем коалиции се регистрираха в ЦИК. На 13 октомври ще се определят  номерата в бюлетините с жребий, а на 15 октомври се открива предизборната кампания.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати