Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Извънредно заседание на НС, депутатите изслушват шефове на служби

Политика

Извънредно заседание на НС, депутатите изслушват шефове на служби

Извънредно заседание на НС, депутатите изслушват шефове на служби - Tribune.bg
Снимка:

Парламентът заседава извънредно ot 13 часа днес. В програмата е включено изслушване на ръководители на службите за сигурност и парламентарен контрол.

Работата на депутатите започва със съвместно изслушване на председателя на Държавната агенция за национална сигурност, на директора на служба "Военно разузнаване" и на председателя на Държавна агенция "Разузнаване“. Изслушването е по искане на ПГ на "Възраждане" относно изнесените от народния представител Радостин Василев записи, че ръководителите на българските служби за сигурност са съгласувани с посолствата на чужди държави.

Извънредно заседание на НС утре – изслушват шефове на ДАНС, ДАР и Военно разузнаване заради записите на ПП

Очаква се да бъде обявено официално, че Василев напуска ПГ на ПП-ДБ. Вчера той подаде заявление в деловодството на НС, че иска да остане независим депутат.

След това ще се състои и отложеният от петък парламентарен контрол, който започва с вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и финансовия министър Росица Велкова. Общо 8 служебни министри ще отговарят на въпроси на депутати. 

Очаква се номинираният за премиер акад. Николай Денков да проведе разговори с парламентарните групи за търсене на подкрепа за кабинет с втория мандат. 

Румен Радев към Денков: Задължен съм да ви връча мандат, но ви призовавам да се откажете от него


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети