Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Извънредно заседание на НС след споразумението за въглищните централи. Блокадите остават

Политика

Извънредно заседание на НС след споразумението за въглищните централи. Блокадите остават

Извънредно заседание на НС след споразумението за въглищните централи. Блокадите остават - Tribune.bg
Снимка:

Днес от 12 часа Народното събрание ще заседава извънредно, за да гласува споразумението между протестиращите миньори и управляващите. След дълги часове на преговори вчера, те се разбраха, че държавата няма да затваря административно никакви централи, които са на въглища.  

 

Енергийна комисия одобри споразумението с миньорите

Въпреки споразумението от 7 точки пътните блокади на миньорите продължават. Недоволните миньори и енергетици казват, че ще останат докато документът бъде приет и едва тогава ще вземат решение за вдигане на блокадите.

Миньорите и енергетиците на магистрала „Тракия” обявиха, че се чувстват предадени. Те не одобряват постигнатото споразумение и ще поддържат блокадата, пише Нова телевизия.

„Срещата беше много изнервяща, много скандали, доста емоции се натрупаха. Не разписахме споразумението там, защото бяхме обещали на нашите хора да дойдем тук да им кажем какво се е случило. Днес ще се съберем и ще кажем. Ако хората не са доволни, оставаме”, заяви Георги Георгиев, който е участвал в срещата в понеделник в НС.

„В споразумението има дадени срокове. Министър-председателят каза, че ако не се изпълнят, той си подава оставката”, допълни Георгиев.

Очаква се на магистрала „Тракия” протестиращите да вземат решение около 10:30-10:00 часа.

 

Властта и миньорите се споразумяха да няма административно затваряне на централи


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети