Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Извънредното заседание на НС за Украйна - чак в сряда следобед

Политика

Извънредното заседание на НС за Украйна - чак в сряда следобед

Извънредното заседание на НС за Украйна - чак в сряда следобед - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на парламента. То е насрочено за  26 януари 2022 г. от 15.30 часа.

Искането за извънредно заседание беше внесено на 24 януари 2022 г. от 59 народни представители от ПГ на ГЕРБ- СДС. От партията изразиха готовност да бъдат в парламента още днес с оглед важността на ситуацията. Председателят на парламента обаче е решил да насрочи заседанието за сряда следобяд.

На него ще бъдат изслушани министър-председателя, министъра на отбраната, министъра на външните работи и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване във връзка с конфликта Русия-Украйна, напрежението НАТО- Руска федерация и ролята на България в процеса на вземане на решения в НАТО по темите, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България.

 Премиерът Кирил Петков свиква утре Съветът по сигурността към Министерския съвет, а на 26 януари има редовно заседание на кабинета.  И на двете ще бъде обсъдено напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НС, Украйна
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати