Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кабинетът и президентството не уважиха богослужението за Рождество Христово (СНИМКИ)

Политика

Кабинетът и президентството не уважиха богослужението за Рождество Христово (СНИМКИ)

Нито един представител на Президентството или Министерски съвет не присъства на тържественото богослужение по повод Рождество Христово в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Празничната литургия на Бъдни вечер започна точно в 18.00 часа и бе отслужена от мелнишкия епископ Герасим.

В храма имаше много граждани, но не се забеляза нито един действащ политик. Единствено дъщерята на българския цар (1943-1946 г.) и министър-председател (2001-2005 г.) Симеон Сакскобургготски – княгиня Калина, заедно със съпруга си и детето си почетоха големия празник.

Рождество Христово е един от най-големите и светли празници в християнския свят.

„Днес, когато нашият свят продължава да бъде разкъсван от междуособни борби и противоречия, когато благоволението между хората все повече отстъпва пред враждата и непоносимостта към другия, когато военните конфликти като средство за разрешаване на споровете ни не само не намаляват, но възприемат все по-застрашителни размери и съсипват милиони човешки съдби, ние отново имаме една единствена истинска надежда и тя е нашата вяра и упованието ни в Божията благост и Божията всеопрощаваща любов.

Да бъдем добротворци и миротворци, да благоволим един към друг – дори и към враговете си. Да не позволяваме на страстите и гнева да владеят над нас, но да ценим и уважаваме всеки човешки живот. Във всекиго да търсим и да откриваме не свой враг и противник, а наш ближен", се казва в посланието на патриарх Неофит по случай Рождество Христово.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети