Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кабинетът на ИТН щял да бъде само с техни номинации

Политика

Кабинетът на ИТН щял да бъде само с техни номинации

Кабинетът на ИТН щял да бъде само с техни номинации - Tribune.bg
Снимка:

Филип Станев увери, че случилото се вчера не е сценарий

В бъдещия проектокабинет няма да има министри от служебното правителство, както и от другите парламентарно представени сили. Това заяви в интервю пред БНТ зам.-председателят на „Има такъв народ“ Филип Станев.

По думите му обаче в състава на правителството ще има имена от първия състав, който ИТН бяха обявили.

Асен Василев е канен само веднъж в проектокабинет на ИТН, разясни депутатът. Той цитира английската поговорка, че „любопитството е убило котката“. По повод искането за споразумения от другите партии той коментира, че 100 процента от разводите са започнали с подпис и с брак. Станев допълни, че са искрени в отношенията си с „Демократична България“. Определи декларацията им от парламентарната трибуна като изненадваща.

„В първия ни разговор Христо Иванов, генерал Атанас Атанасов, категорично заявиха, че нямат претенции за конкретни лица за министерски постове“, заяви Станев.

„Случилото се вчера не беше никакъв сценарий. Трябваше да се спази една конституционна процедура и това стана. Трябваше да се действа категорично, спокойно и хладнокръвно заради всички тези слухове, които витаеха в публичното пространство, изречени неверни твърдения, обвинения и неистини. Как да оттеглим Петър Илиев, като ние не сме го номинирали? Странно откъде дойде тази информация“, попита Станев.

По думите му са били наясно с фигурата на Пламен Николов за премиер от 12 дни, а с него работят от повече от 3 години.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати