Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Къде са резултатите на ЦИК?

Политика

Къде са резултатите на ЦИК?

Снимка:

Вече пет часа след края на изборния ден от ЦИК не пускат никакви резултати. На сайта на комисията единствените цифри, които излизат са два пъти измерена избирателна активност - към 11 и 16 часа.

Никой не знае какво се случва реално. Първо от ЦИК не обявяваха на всеки час и не публикуваха избирателната активност, както винаги се е правило до момента. Медиите разчитаха на социолози, които мерят за тях.

Очевидно обаче скоро и официални резултатите от преброявания няма да има, след като вече пети час изборите се смятат само и единствено на база екзитполове от различни социологически проучвания.

Това се случва да първи път от години - дори при изцяло хартиен вот към този час винаги сме разполагали с първи резултати от реално преброяване на ЦИК.

Припомняме, че през днешния ден жалбите и сигналите за нарушения и проблеми с машините, стартираха още с началото на вота. На някои места в страната изборите започнаха с повече от два часа закъснение заради проблеми с устройствата за гласуване, които по-късно бяха сменени с хартиени бюлетини.

След като сигналите за проблеми с машините станаха прекалено много, от ЦИК решиха да се освободят от това си задължение и прехвърлиха на РИК да решава за това кога да се преминава към бюлетини.

Предаването на книжата от изборите започна много отдавна, но от ЦИК явно не могат да ги обработят, а каква е причината остава пълна мистерия, защото никой не казва нищо. Вместо това шефката на комисията Росица Матева не пропусна участие в БТВ, за да обяви, че гласуването с машини е било по-добро.  

Сайтът на ЦИКСайтът на ЦИК


Етикети ЦИК, избори

Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още