Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Как се гласува в община Враца?

Политика

Как се гласува в община Враца?

Как се гласува в община Враца? - Tribune.bg
Снимка:

Две бюлетини ще бъдат връчени на гласуващите в град Враца. В града избират кмет на община и общински съветници.

Ето как изглеждат бюлетините.

Всички кандидат-кметове са посочени с техните имена и партии (или че са независими кандидати). Не е нужна предварителна подготовка, за да гласувате. Нужно е единствено да можете да четете. Изберете вашия кмет и посочете с X или V върху номера му. Това е важно! Букви, символи и всичко друго ще направи гласа Ви недействителен.

 

Враца - избор на кметВраца - избор на кмет

В бюлетината за общински съветници ЗАДЪЖИТЕЛНО се посочва номера на партията (ляво поле), а след това НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНО – номер на преференцията на предпочитания кандидат-общинар (започват от 101 нагоре и са в дясно в бюлетината). Ако нямате такъв, може да гласувате и само за партия – тогава преференцията ви автоматично е за водача на партийната листа.

Обратното обаче – посочване на преференция без партия, не е допустимо и прави гласа невалиден! Най-добре е предварително да проверите кой номер е преференцията на предпочитания от вас кандидат.

Враца - избор на общински съветнициВраца - избор на общински съветници

Ако пък живеете в друго населено място в общината като Лиляче, Баница, Бели Извор, Нефела например, ще ви дадат да гласувате и за кмет на кметство, плюс двете други бюлетини.

 

ВрачанскоВрачанско

Гласува се с Х или V.

Можете да посочите само един кандидат, отбелязването става със син химикал.

Не е задължително да се гласува с всички бюлетини – може да се гласува само за кмет или само за съветници. От Tribune.bg обаче ви призоваваме – гласувайте, не се отказвайте от правото си вот, дадено Ви от Конституцията.

Следете и поредицата ни КАК СЕ ГЛАСУВА В РАЗЛИЧНИТЕ ГРАДОВЕ


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема