Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Какво са си говорили Петков и Байдън за 8 секунди? (ВИДЕО)

Политика

Какво са си говорили Петков и Байдън за 8 секунди? (ВИДЕО)

Какво са си говорили Петков и Байдън за 8 секунди? (ВИДЕО) - Tribune.bg

Премиерът Кирил Петков постави рекорд за най-бързо проведена среща. Само за 8 секунди при здрависването си с американския президент Джо Байдън, премиерът ни е успял да говори за войната в Украйна, корупцията, намесата на Путин в Източна Европа, че даже и за джиповете на фирма „Аркад“.

Според Петков: Казал на Байдън за джиповете, заявил му, че Турски поток е корупция

Всичко това стана ясно от пресслужбата на Министерски съвет на 25 март, когато Петков беше на срещата на Европейския съвет.

Петков казал на Байдън: Работиш с политическата вихрушка*, ако си Путин, и го работиш през корупция

Само преди четири дни пред журналисти Петков обяви: „Корупцията е един от инструментите за влияние на Путин в България. Турски (руски) поток е добър пример - корупция, джипове на Аркад, три милиарда от нашите пари, изхарчени за чужда тръба! Това беше част от дискусията ни с президента Байдън тази вечер“. Така според Кирил Петков в рамките на тези 8 секунди се е провела дискусия.

Петков пред Байдън: Позицията на България е, че войната е огромен конфликт

В предходно прессъобщение от вечерта на „срещата“, Петков пусна две снимки с Байдън, а от пресслужбата му заявиха, че двамата са обсъдили войната в Украйна. Българският премиер дори е запознал американският президент с позицията на страната ни по отношение на войната и това, че „е огромен конфликт със значителни глобални последици“.  

Петков дори е изразил мнение, че подкрепата за Украйна трябва да продължи и е уверил Байдън в това, че страната ни предоставя хуманитарна помощ и помага на бягащите от войната.

За рекордно бързо време освен корупцията, войната, Путин и всичко останало, Петков е отчел пред Байдън: „България е една от страните, която най-бързо структурира оперативна координационна група и секторни звена за справяне със ситуацията”, отчел още Петков. 

Цялата информация за 8-секундната дискусия бе прераказана от Кирил Петков и бързо разпространена от пресслужбата му.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети