Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калин Сърменов: България има нужда от обединение, искам проф. Герджиков да ни представя по света

Политика

Калин Сърменов: България има нужда от обединение, искам проф. Герджиков да ни представя по света

Калин Сърменов: България има нужда от обединение, искам проф. Герджиков да ни представя по света - Tribune.bg
Снимка:

България има нужда от обединение. Ние така сме се разделили в момента на всякакви видове – като се започне от това има ли вирус, няма ли, на ваксъри, антиваксъри, кой кого подкрепя, сини, червени и пр., че релано не можем да вземем решения, които да бъдат в полза на развитието на държавата. Виждате какво се случва. Хора, които до вчера обясняваха как няма вирус, в момента обясняват как вирусът е пагубен, защото заемат някакви постове. Целта не е да се обедини нацията и да се спаси, а е всичко друго – политически, лични интереси. Крайно време е нашето общество да разбере, че ние имаме нужда от спокойствие, да си вършим работата и да вървим напред. Имаме да вършим важни задачи като общество.“ това заявява в интервю за ПИК актьорът и директор на Сатиричния театър Калин Сърменов, който е част от Инициативния комитет издигнал проф.Герджиков за кандидат-президент.

По думите му страната ни няма нужда от втори мандат на президента Румен Радев.

Според мен трябва да ни водят хора, които да са последователни в това, което казват и правят. Защото Радев застана на Шипка и каза, че няма Ковид. А сега изведнъж – имало Ковид. Ние нямаме нужда от това. За мен разделението между хората в България е най-основният проблем. Всичко останало ми се вижда бял кахър. Когато ние като нация не сме обединени, вървим срещу себе си.“, допълни още той.

Според Сърменов на страната ни е нужна точно фигура, като проф.Герджиков, който по думите му е най-добрият вариант за обединение.

Проф. Герджиков е най-добрият вариант да се обединим. Да кажем: Ето, има един човек, който застава заедно с нас с целия си умствен, професионален и емоционален капацитет и ние да тръгнем след него. България има нужда от това. Проф. Герджиков е световен учен. Човек, който ще ни представи пред света по друг начин, и ще покаже, че ние имаме потенциал и можем да вървим напред заедно.“, обяснява актьорът.

Калин Сърменов коментира и управлението на службеното правителство на Румен Радев през последните 6 месеца

Не можахме да се справим с пандемията и продължава разделението, неуважението към хора, които са си свършили работата и обругаването им, е нещо, което не мога да приема. Едно общество не бива да не цени хората, които са свършили нещо и смятам, че това е белег за цивилизационно развитие. Отговорността на Румен Радев в тази ситуация е стопроцентова, това е негово правителство. А ние имаме нужда от друго.“, заявява той.

Директорът на Сатиричния театър, който е и част от Инициативният комитет издигнал проф. Герджиков за кандидат-президент обясни и дали очаква „удари под кръста“ в кампанията.

На нас в България доблестната, честната игра ни е малко непозната, когато се водят такива битки. Не заставаме с открити лица, винаги има най-различни нюанси и не вярвам кампанията да бъде откровена. Плюс това видях вече някои нападки, които са меко казано неприлични. Но се надявам все пак българското общество да се опита да се обедини, защото, ако не го направим, просто нямаме път, който да бъде светъл, ясен и европейски ориентиран.“, обясни той и заяви, че очаква проф.Герджиков да е следващия президент на страната.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети