Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калин Стоянов за смяната на шефове в МВР: Няма чистка и не е по политически причини

Политика

Калин Стоянов за смяната на шефове в МВР: Няма чистка и не е по политически причини

Калин Стоянов за смяната на шефове в МВР: Няма чистка и не е по политически причини - Tribune.bg
Снимка:

В МВР кадрува министърът на вътрешните работи, категоричен беше той

„Няма чистка в МВР. Министърът на вътрешните работи има право да подбере екипа, с който ще работи“, заяви в Пловдив Калин Стоянов. Той отговори чрез медиите на служебния му колега Иван Демерджиев, който сутринта от ефира на бТВ го попита кой кадрува в МВР:

„Относно изявлението на Демерджиев, искам да му отговоря. В МВР кадрува министрът на вътрешните работи. Ако по негово време са кадрували други, това си е негов проблем“.

Рокадите в Областните дирекции не са по политически причини.

Иван Демерджиев за чистката в МВР: Прави се по политически причини, идват местни избори

„Поставям хора, на които на първо място имам доверие и считам, че ще се справят по-добре. Нищо не се подготвя за изборите“, обясни той.

Припомняме, че вчера директори на ОДМВР-та бяха привиквани на среща при вътрешния министър. По време на нея на част от директорите е предложено да напуснат постовете си и да бъдат преназначени на други позиции, част от тях са включени в Звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи.

То беше създадено по времето на Бойко Рашков. Стоянов смятал, че на въпросните хора им се дава обем от работа, данни, които могат да анализират в подкрепа на работата на ведомството.  „Категорично не е повишение. Просто не съм доволен от тяхната работа и считам, че има служители, които ще се справят по-добре от тях на постовете им и ще надградят резултатите им“, коментира вътрешният министър. Той увери, че е направен анализ на работата на областните дирекции „Поставих критерии на министерството, които трябва да изпълним. Новите хора смятам, че ще ги постигнат“.

Стоянов даде надежда, че не е невъзможно да се открие районно управление в Цалапица. 

„Разбирам хората, действително гневни са. Надявам се максимално бързо да докажем тежкото престъпление, и още по-важно, да бъде задържан извършителят на това престъпление и максимално бързо да бъде доведен в България, където да понесе своята наказателна отговорност“.

Стоянов обясни, че поводът, по който основно днес жандармерията се намира в пловдивското село Цалапица, е наложащото се извършване на процесуално-следствени действия на терен. Ще се извършва следствен експеримент“, съобщи той.

По отношение на първоначалните резултати от проверката в Районното управление в Стамболийски, вътрешният министър каза: „Проверките са и към момента. Предполагам и се надявам, че в най-скоро време ще излезем с резултат. Това, което етапно виждаме, е, че има тотално скъсана връзка между Областната дирекция в Пловдив и Районното управление в Стамболийски.“

Стоянов е категоричен, че след като са готови с резултатите, всички служители на МВР от Областната дирекция в Пловдив и съответно от Районното управление в Стамболийски, които са извършили неправомерни действия или са бездействали, ще понесат своята отговорност, а там където е необходимо, и наказателна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети