Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Методиев: Когато Румен Радев ме покани миналата година, не знаех къде отивам

Политика

Калоян Методиев: Когато Румен Радев ме покани миналата година, не знаех къде отивам

Калоян Методиев: Когато Румен Радев ме покани миналата година, не знаех къде отивам - Tribune.bg
Снимка:

„Когато Румен Радев ме покани миналата година, не знаех къде отивам, не съм се колебал и за миг. Това са редки шансове в живота. Опитът е безценен – и международен, и административен. Дотогава не бях влизал в държавна институция, не знаех как функционира подобна система”. Това заяви Калоян Методиев - политолог и бивш началник на кабинета на президента пред Нова ТВ.

„Като оставим настрана изходът от цялата ситуация – опитът е безценен и аз го оценявам като плюс”, каза още той.

„Винаги това, с което съм се захващал в рамките на институцията, е било с видим краен резултат. Било е полезно и на нея, и на самия президент”, посочи Методиев.

„Моята гледна точка е, че съм подал оставка, а не че съм бил уволнен. За мен темата е приключена", каза още той. И допълни: „Раздялата ни с президента беше по политически повод, относно разминавания по отношение на цялостната политика на институцията”, смята той.

Методиев заподозря, че резолюцията на ЕП срещу България всъщност е бетонирала Борисов.

„За мен резолюцията на ЕП бе подкрепа за Борисов. Направи му се кръвопреливане. Някои пропагандни медии обявиха, че Борисов е разклатен, но това не е така. Цялата ЕНП се строи зад него и го подкрепи. ЕНП на Меркел. Елена Йончева бе основен мотор на тази резолюция, която пък мотивира ЕНП да се обедини зад Борисов. В нея има крайно неприятни неща. Говоря за Истанбулската конвенция и ОМО „Илинден“, коментира той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Пинокио и пролетариите И в ЕП има крайно неприятни депутати от вашата партия!
11.10.2020 21:23 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети