Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Паргов: 50-я конгрес на БСП е еманация на управлението на Нинова

Политика

Калоян Паргов: 50-я конгрес на БСП е еманация на управлението на Нинова

Калоян Паргов: 50-я конгрес на БСП е еманация на управлението на Нинова - Tribune.bg
Снимка:

„Този конгрес (б.р.: 50-я конгрес на БСП, проведен на 11.02.2023 година) е еманация на управлението на Корнелия Нинова, вследствие на т.нар, мога да го нарека „Бунтът на мравките“ или протеста на все повече недоволни от състоянието на партията и от резултатите ѝ.

Паргов допълни, че такива протести е имало и срещу управлението на други лидери на БСП и този процес започва с нежеланието да се работи за лявата партия или тя да се подкрепя на избори. Това е мотивирано от невъзможността на съответното ръководство да консолидира и да излъчи такава сила и мощ, която да поведе тези хора и те да повярват в това.

Той коментира и темата с новия списък „Магнитски“: „Все пак се намираме в предизборна кампания. Както и при първия списък „Магнитски“, той услужливо се използва в зависимост от целите на различните политически партии. За пореден път режисьорите на предизборната кампания, както през 2021 година, увеличават този списък, като от една страна четирима от тях са свързани с БСП, а един е свързан с ГЕРБ. Това е част от геополитическата борба между Запада и Изтока, между „филите“ и „фобите“, говоря за Русия, в която се опитват да се поставят трайно геополитически интереси“, категоричен пред пред радио „Фокус“ Паргов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети