Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Паргов: Изненадите в София са факт

Политика

Калоян Паргов: Изненадите в София са факт

Калоян Паргов: Изненадите в София са факт - Tribune.bg

Изненадите в София са факт, след повече от 10 г. доминация на една политическа сила поради разбъркването на национално равнище тези избори ще внесат някаква промяна в конфигурацията по места, коментира пред България Он Ер председателят на УС на СИНПИ Калоян Паргов.

„Често пъти на места имаме абсурдни коалиции, които са невъзможни на национално ниво. Много са различни вариантите, които могат да се случват, включително и в София. Ще бъде шарен местният парламент, ще бъдат повече от четири политическите сили вътре и нито една няма да има мнозинство, дори и тези, които считат, че ще имат над 40%. Ще им се наложи да търсят мнозинство“, уточни Паргов. Според него едва ли в местните парламенти плаващите мнозинства ще са устойчиви.

"Трябва нещо устойчиво, за да може 4 години да работи местният парламент.  Никой не е предполагал такива резултати, най-вече за избирателната активност, която е рекордно ниска. Тук това е един феномен, който тепърва ще изследваме. Петъчните събития също трябва да вземем предвид“, посочи председателят на УС на СИНПИ.

По думите му настоящата кампания не може да се сравни с нищо от последните 15 г., тъй като е била доминирана от национални теми.

„БСП говори 30 години за децентрализация, но дори когато бе на власт, не успя да я направи. Като изключим София и големите градове, финансовият проблем е много остър. Трябва да се случи нещо“, заяви Паргов.

На въпрос дали местните избори ще повлияят на управлението на държавата, той е уверен, че ще повлияят.

"Тази не-коалиция е в доста противоречива международна ситуация. До Нова година, въпреки резултатите на местните избори, няма да има промяна на конфигурацията на управлението. Предстои държавен бюджет, това е поредното изпитание. Държавата не може да си позволи да работи с удължен бюджет. Навсякъде инвестиционната активност е спряла, това се отрази и на местната власт“, подчерта Паргов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети