Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Паргов: Социалната политика и достиженията на БСП се изземват от коалиционния партньор ПП

Политика

Калоян Паргов: Социалната политика и достиженията на БСП се изземват от коалиционния партньор ПП

Калоян Паргов: Социалната политика и достиженията на БСП се изземват от коалиционния партньор ПП - Tribune.bg
Снимка:

Социалната политика и достиженията на БСП в краткото седеммесечно коалиционно правителство като че ли се изземват от коалиционния партньор ПП в предизборната кампания. Това дразни малко или много и електората, и избирателите на червените, заяви Калоян Паргов, член на Националния съвет на БСП и председател на Стратегическия институт за национални политики и идеи (СИНПИ), в интервю за Радио „Фокус”. Според него вторият най-важен въпрос – геополитическият, има свое стратегическо измерение и то е свързано с дилемата война или мир, т.е. търсенето на мира, което е нещо, което е част от ключа към решаване на останалите проблеми.

По думите му сме претърпели разочарование, когато е станало факт твърдението на експертите, че младите от чужбина, които ще върнем, ще могат да ни дадат рецепта, решение на всички проблеми. Плюс това „няма нов субект като ПП или като ИТН, който избухна малко преди това, разбира се, ако не се брои Стефан Янев, който виждаме, че се вписва в общата политическа картина и засега очакванията, включително и социологическите, не му отреждат някакъв „Уау!“ ефект, който видяхме при такива нови субекти, когато те са се появили – говоря най-пресните от миналата година”, добави Паргов.

Кампанията на БСП е построена на една грешна плоскост и конструкция, която не носи нещо положително за нея, а „именно върху антагонизма към президента, респективно служебното правителство, т.е. построяването на една кампания в рамките единствено на тази теза, която единствено те отличава в тази кампания, едва ли ще може да донесе доста ползи” каза той. Паргов е на мнение, че в оставащите дни до изборите социалистите трябва да се съсредоточат върху темата за мира и да се смени плоскостта на стратегията, свързана с антагонизма срещу президента. Третото според него е преодоляване на страха у електората на партията от машинния вот. 

Паргов изрази надежда да се формира кабинет след 2 октомври. „В края на годината сме, бюджетната, трябва да се приеме и бюджет на държавата. Има нужда и от парламентарни решения, защото е видимо, служебните правителства, ограничени в своите възможности да реагират и да решават проблеми без парламент”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети