Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Паргов: Това е поредното коалиционно управление, от което БСП ще излезе с щети

Политика

Калоян Паргов: Това е поредното коалиционно управление, от което БСП ще излезе с щети

Калоян Паргов: Това е поредното коалиционно управление, от което БСП ще излезе с щети - Tribune.bg
Снимка:

Според него предсрочните избори ще бъдат тест и оценка за всички партии от последните 6 месеца

„Това е поредното коалиционно управление, от което БСП ще излезе с щети”, заяви в интервю за радио „Фокус” бившият лидер на столичните социалисти Калоян Паргов. По думите му хората, които подкрепят социалистите търпят разочарование от поведението и сигналите.

„ПП са убедени, че ще имат по-голям резултат от този през ноември, с който бяха първа политическа сила, и очевидно, че мислят все повече за избори, и това им личи от поведението и неотстъпчивостта. ИТН, които предизвикаха краха на тази коалиция с невъзможността да се разберат по отношение на актуализацията на бюджета и Република Северна Македония, показаха добро желание, но препъникамъкът оставаше свързан с персоналния състав на правителството. Просто записът на заседанието на „Демократична България“ накара лидерът на тази партия да избухне за пореден път във „Фейсбук“. А самите ДБ със сигурност като идеологически противник на БСП в този разговор ясно показаха и своите разсъждения по отношение на евентуалното бъдеще на едно правителство, без значение дали е с 20, 30 или 79 законопроекта. В това число това означава, че БСП в желанието си да събере всички и да направи правителство, служи под една или друга форма да прикрие личните страсти на всяка една от тези съставни части, което не звучи много добре за БСП, най-малкото защото в тези 6 месеца тя самата служеше като параван за не едно и две решения, без значение нейните собствени позиции. Говоря примерно за Република Северна Македония и позицията „Въздържал“ или това, че беше най-лоялният партньор на ПП до този момент в тази коалиция, не повлия на ПП да се съобрази с позицията на този най-лоялен партньор, от което и БСП губи своето електорално доверие. Като говорим за отношението към Русия и руските дипломати, т.нар. изгонени 70 руски дипломати, от които се оказа, че половината са обслужващ персонал, въпреки внесеното предложение за решение на Народното събрание в посока обратна на това, което е с експулсирането, никой нито го взе предвид, нито тръгна да го решава”, заяви Паргов.

Бившият лидер заяви, че БСП трябва да се замисли за бъдещето на левицата „и как събираме лявото и левицата, с едно друго лице, друга идея, друга платформа. Не говоря за нова политическа партия, а за ново представителство на левицата. В какъв вид и по какъв начин – много хора мислят в тази посока, но очевидно е, че няма как да избегнем този процес, пък и той може да се окаже оздравителен, с оглед модернизацията на лявото, което е необходимо с оглед събитията, които ни предстоят в следващите десетилетия. Предстои ни нов световен ред, предстои ни разместване на пластовете, нова икономическа и финансова основа в световен план. Нещата няма да са същите, тази война ще продължи още известно време, надявам се да не е много дълго, защото светът има нужда от траен мир, от това икономиките да работят, от това да има работни места, от това да има растеж, от това да се овладеят инфлационните процеси, не само с увеличаване на лихвите, но и с други механизми. Така че всичко това няма как да мине без една стабилна левица в България, която е необходима на България, целият този политически процес. В момента България се намира в политическа криза и самата левица е в такава криза, предвид своето представителство, и тези два процеса за мен са правопропорционални”, обясни той. 

Паргов беше категоричен, че предсрочните избори ще бъдат тест и оценка за всички партии от последните 6 месеца.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети