Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Паргов: В мандата на Нинова в БСП се отстраняват неудобните

Политика

Калоян Паргов: В мандата на Нинова в БСП се отстраняват неудобните

Калоян Паргов: В мандата на Нинова в БСП се отстраняват неудобните - Tribune.bg
Снимка:

„В последните години в БСП се случва отстраняване на неудобните, по-точно по време на мандата на г-жа Нинова“, това коментира пред Euronews Bulgaria Калоян Паргов по повод отстраняването му от поста председател на градската структура на БСП в София.

„С решението на ВКС, което обявява решение за нищожно, справедливостта възтържествува“, каза Паргов.

„Това показва само едно – претенцията да управляваш държавата законосъобразно, позовавайки се на върховенството на закона, означава да го правиш и в собствената си партия, спазвайки определени правила. Което очевидно не е така щом съдът уважи мотивите ми и възстанови членството ми в националния съвет“, допълни той.

„Градската организация си има своя председател и това е моят наследник Иван Таков. Без значение на тълкованието на решението на съда, аз няма как да се връщам назад. Така че пожелавам успех на моите наследници, ще продължа да им помагам. Като член на националния съвет ще се включа активно във всички решения, които предстои да вземе той в следващите месеци, свързани с предстоящите избори“, заяви още Паргов.

По думите му в скоро време ще обяви свой ангажимент, като посочи, че той че е в сферата на обществено-политическия живот. Паргов отрече това да е нов ляв проект или присъеднияване към този на Стефан Янев, а щяло да е нещо насочено изцяло към държавата и държавните институции.

„В последните поне 2 години БСП прави една и съща грешка – да настъпва една и съща мотика и тя да я удря по главата“, коментира Паргов по повод на острото изказване на Нинова за президента Радев като участник в свалянето на правителството.

По думите му, правителството е направило всичко възможно да се самосвали и трябва да се търси проблемът вътре в него – по начина, по който то се сформира, по който се разпределиха постовете, териториите и финансите на държавата. Паргов коментира, че се е доказало, че това, че си учил в университет в България се е оказало не по-зле от това да си завършил Харвард. По думите му е крайно време да се търсят аватари.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати