Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кандидати от ГЕРБ/СДС – Варна планират изложба на праисторическия град Провадия - Солницата в НС

Политика

Кандидати от ГЕРБ/СДС – Варна планират изложба на праисторическия град Провадия - Солницата в НС

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ/СДС - Варна проведоха среща  с обществеността в Провадия и с кмета на града Жоро Илчев в известната Ламбова къща. Тя беше организирана от общинския ръководител на ГЕРБ Димо Димов, председател на ОбС в Провадия и кандидат за народен представител от варненската листа на ГЕРБ/СДС.

„Първата ни задача като народни представители в 48-то НС е да направим изложба на комплексния археологически паметник Провадия - Солницата в парламента, културно-историческата емблема на този град”, обяви Красен Кралев, втори във варненската листа на ГЕРБ/СДС от името на присъстващите кандидати за народни представители Павел Христов, Славена Точева, Мария Димитрова, доц. д-р инж. Медиха Хамза /СДС/, Милена Димова, Юлияна Боева, Ирина Делчева /Гергьовден/, Марин Маринов, Траян Томов, Венелин Стоянов. З

а световно известния  праисторически комплекс говори академикът от БАН Васил Николов, който от 18 години е ръководител на археологически разкопки и почетен гражданин на Провадия.

„Аз съм политически необвързан, но предишният редовен кабинет на Кирил Петков, който не знае какво е археология, отряза парите за проучвания. Това са 3 млн. лева, които не знаем къде отидоха. Провадия лежи върху злато, но това лято археологическите разкопки на праисторическия град продължиха 2 месеца вместо 3 и с екип, намален наполовина. Предните 3 години имаше целево финансиране, а бившият премиер Бойко Борисов и финансовият министър Кирил Ананиев са идвали четири пъти на обекта с разбирането колко е важен той за развитието на културно-историческия туризъм за Северното Черноморие и България”, каза на срещата академик Васил Николов.

В Провадия благодариха на Красен Кралев, който като бивш министър на спорта в кабинета „Борисов” помогна за  превръщането на стария градски стадион в модерна многофункционална спортна площадка и най-добър футболен терен.

„Тепърва ще излизат гигантските кражби на „Промяната“, които напълниха с милиони швейцарски офшорни сметки. 3 месеца ни трябва да стабилизираме държавата, ако  направим управляващо мнозинство и съставим редовен кабинет”, каза Кралев.

Славена Точева припомни, че в 47-то НС народните представители на ГЕРБ/СДС–Варна са предложили за финансиране 5 важни проекта за Провадия от държавния бюджет, които са били блокирани с гласовете на Борислав Гуцанов от БСП, депутатите от Промяната и от ДБ.

„Ние младите хора в ГЕРБ не сме по-малко образовани от прехвалените от  Харвард , които показаха некомпетентността си на държавници”, каза най-младата в листата Мария Димитрова, завършила ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”, магистратура в Шуменския университет и в Националния военен университет „В.Левски”.

„Да оставим децата ни да растат тук заедно с нас”, призова доц. д-р инж. Медиха Хамза. „Дано след 30 години преход да можем да живеем добре в настоящия ден, като направим разумния избор ”, пожела Павел Христов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети