Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кънев няма да се кандидатира за председател на ДСБ, въпреки че щял да разочарова мнозина

Политика

Кънев няма да се кандидатира за председател на ДСБ, въпреки че щял да разочарова мнозина

Кънев няма да се кандидатира за председател на ДСБ, въпреки че щял да разочарова мнозина - Tribune.bg
Снимка:

„В крайна сметка, след доста размисъл, реших да не се кандидатирам за председател на Демократи за силна България на Националното събрание идната седмица. Трудно решение, което - знам - разочарова мнозина. Благодаря още веднъж и за номинациите, и за подкрепата.  И искрено се извинявам за излъганите надежди и доверие“. Това съобщи евродепутатът Радан Кънев в социалните мрежи.

Като мотив той изтъква, че човек не бива да се връща в роля, в която вече е бил.

„При никакви условия няма да се превърна в участник в процес, който да застраши единството на партията  ДСБ или на обединението Демократична България, или да бъда спирачка пред засилената консолидация на коалицията. Има достатъчно вече натрупани рискове и проблеми в това отношение. Моят възможен принос е да не допринасям за задълбочаването им. Разрешаването им е задача на самото събрание и на следващото ръководство“, пише той.

„Като всеки човек, който се занимава с политика, съм подвластен на греха на суетата и вероятно имам его, далеч надскачащо достойнствата ми. И като всеки отговорен човек съзнавам, че решенията ми, и правилните, и грешните, не обслужват само личен интерес, а и общностен, и обществен. В близките седмици и месеци ще подчиня и егото си, и отговорността си, на сериозна политика и работа за наистина дългосрочни национални цели, а не на дребни лични борби, които свалят ръста и доверието на участващите хора, общности и партии“, обещава Кънев.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети