Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ към ПП: Счупихте всички рекорди за последните 32 години, 15 млрд. дълг за няколко месеца

Политика

Карадайъ към ПП: Счупихте всички рекорди за последните 32 години, 15 млрд. дълг за няколко месеца

Карадайъ към ПП: Счупихте всички рекорди за последните 32 години, 15 млрд. дълг за няколко месеца - Tribune.bg
Снимка:

„Най-малко вие от ПП може да говорите за морал. Вие дойдохте на власт с нарушение на Конституцията. И това не е мое твърдение, а на Конституционния съд“, това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна.

БГНЕС

Депутатите приеха като първа точка да се гледа исканата декларация от страна на ПП, а именно да се задължи Министерски съвет да внесе бюджет за 2023 година.

Според Андрей Гюров ситуацията в която се намира държавата в момента е по вина на ГЕРБ, защото не могат да съставят правителство и никой, дори и те не искали да си партнират с ДПС, които той обяви за неморални.

След ПП: Бюджет 2023 с дефицит от 11 млрд. лв. и 14 млрд. лв. нови дългове

В отговора си Карадайъ припомни и за теглените дългове от правителството на Кирил Петков.

„Ние през годините много сме критикували ГЕРБ, затова че за 10 години натрупаха дълг от 20 милиарда лева. Вие обаче счупихте всички рекорди за последните 32 години. Само за няколко месеца изтеглихте дълг от 15 милиарда лева“, заяви още лидерът на ДПС

Според Асен Василев обаче, той като финансов министър не бил теглил дълг, че дори го стопил с 2 милиарда лева. По думите му изтеглените заеми в размер на 13 милиарда лева си стоят в БНБ и не били пипани. Съпредседателят на ПП се похвали, че именно правителството на ПП е намалило финансовото неравенство и се казвало, че пари в държавата няма, за да не се правят социални плащания. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати