Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ: Очакваме оставката на целия кабинет

Политика

Карадайъ: Очакваме оставката на целия кабинет

Карадайъ: Очакваме оставката на целия кабинет - Tribune.bg
Снимка:

Бойко Рашков за какво да го подкрепим. Той е хубав човек, коментира председателят на парламентарната група на ДПС

ДПС очакват оставката на целия кабинет. Това стана ясно от думите на председателя на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в кулоарите на парламента, който коментира разрива на коалицията, след като вчера Слави Трифонов обяви, че „Има такъв народ“ се оттеглят от нея.

На въпрос дали биха подкрепили правителство на малцинството Карадайъ посочи, че такава тема от юридическа гледна точка пред тях няма. 

От политическа има заявки за подаване на оставки, а процедурата е ясна. Те трябва да бъдат внесени в Народното събрание и да бъдат разгледани, като ние от ДПС от първия ден на това правителство, на което дадохме оценка, че е най-лошото от демократичните промени насам, очакваме заедно с оставката на вече заявените министри в Народното събрание да се внесе оставката на целия кабинет“, каза Карадайъ.

Попитан дали от ДПС ще внесат „вот на недоверие“ той отговори така:

„Първо по процедура да видим нещата едно по едно, стъпка по стъпка. Сега в момента очакваме оставките на тези министри, които заявиха, че ще подават оставки. Следващата стъпка е оставка на целия кабинет“.

Той подчерта, че от Движението няма да подкрепят нови министри в този кабинет.

Карадайъ коментира и пренасочването на Бойко Рашков от вътрешен министър към председател на КПКОНПИ.

На въпрос дали от ДПС ще го подкрепят той заяви следното:

„За Бойко Рашков мисля, че имаме една оценка от миналата година, още от изборите юли месец. След това имаме оценка и за изборите ноември месец, за поведението му като министър. Мисля, че и в Брюксел еврокомисарите и Европарламентът са наясно за поведението на министър Рашков. Мисля, че и вие, ако сте положили малко усилия, за да разберете за беззаконията и превръщането на полицията в милиция по време на изборите, сте установили фактите. Те са налице. Виждате и всеки петък, когато благоволят Бойко Рашков да дойде тук и да отговаря на поставените въпроси. Виждаме как той не отговаря на поставените въпроси от нас за указанията, дадени за незаконните действия на милицията. Защото аз вярвам, че българската полиция няма да извършва незаконни действия. Така че, този човек за какво да го подкрепим. Той е хубав човек!“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети