Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ: Политически ръководители на полицията тази година я превърнаха в комунистическа милиция

Политика

Карадайъ: Политически ръководители на полицията тази година я превърнаха в комунистическа милиция

Снимка:

„31 години след създаване на ДПС днес какво виждаме – репресия. Някои политически ръководители на полицията тази година я превърнаха в онази комунистическа милиция. Нахлуха в домовете на инвалиди без законно основание. Виждаме днес, че повече от всякога имаме нужда от ДПС. Виждаме, че днес България повече от всякога има нужда от ДПС, за да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността в нашата родина България за и държавността.“ Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на честване на годишнина от Възродителния процес в село Млечино.

Той и допълни, че тази година е било решено да няма митинги, предвид пандемията и Ковид кризата, но „няма как да не почетем нашите герои на българската демокрация и затова пак сме тук“.

„Да поздравим нашите братя и сестри християни за празника, но ние се събираме тук, за да може да си спомняме онези времена и да вземем поуката от онова, което се е случило навремето с надеждата и идеята заедно и обединени да градим нашето бъдеще, на децата ни и на внуците ни в нашата родина“, каза още Карадайъ.

„Онези политически ръководители, които заставиха полицията да се превърне в милиция, трябва да си носят отговорност. А за незаконните деяния и милиционерщината оттук заявяваме, като Движение за права и свободи – след като изчерпим националните правни процедури, тази тема ще стигне до Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Не можем да премълчаваме рушенето на демокрация и рушенето на държавност в нашата родина България. Днес, ако го премълчим, утре каква България ще има, каква България ще завещаем на нашите деца и на нашите внуци?“, попита Карадайъ.  


Топ новини

виж още

Актуална тема