Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС: Няма да подкрепим правителството, ще бъдем опозиция

Политика

ДПС: Няма да подкрепим правителството, ще бъдем опозиция

ДПС: Няма да подкрепим правителството, ще бъдем опозиция - Tribune.bg
Снимка:

„Нарушаването на конституцията и полицейщината нямат оправдания, трябва да се застъпим за демокрацията“, призова лидерът на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ

„ДПС няма да подкрепи предложеното правителство. С нас никой не е водил разговори. Народът поиска истинска и работеща промяна, а не подмяна.“ Това заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Безкритичното допускане на нарушаване на конституцията и законите на страната и грозните прояви на полицейщина ерозират демокрацията и държавността. И не могат да имат никакво оправдание.“, категоричен беше Карадайъ и цитира стиха на  Мартин Нимьолер - „Когато те дойдоха…“

„Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.

Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.

Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.

Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.

Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори.“ По този начин лидерът на ДПС отправи призив към всички, че трябва да се противопоставят на погазването на конституцията и полицейщината.

Карадайъ е категоричен, че тези процеси са започнали преди няколко месеца. Той припомни от трибуната на парламента и действията на властите от служебния кабинет и най-вече в лицето на силово ведомство срещу  избиратели на ДПС по време на проведените през тази година няколко вота.

„Защитата на правата и свободите е нормалното функциониране на държавността. Провеждането на изборите не беше в тази посока. За избирателите на ДПС сравнението с тоталитарното време беше факт“, допълни той.

Лидерът на ДПС заяви, че страната ни се намира в институционална криза, ковид криза, икономическа криза. По думите му трябва да има управление, което да трябва да работи за промяна а не подмяна, да работи за демокрацията и върховенството на закона, както и за повишаване на доходите на гражданите.

Демокрацията се намира в сложен етап от развитието си. Основна задача на НС е да възстанови демокрацията и да се справи с институционалната криза в страната. България има нужда от редовен кабинет. Националният ресурс не е достатъчен. Планът за възстановяване и оперативните програми изостават. Безкритичното допускане на нарушаване на конституцията и законите на страната и грозните прояви на полицейщина ерозират демокрацията и държавността. И не могат да имат никакво оправдание, добави Карадайъ.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети